مشاهده خبر

چهار شنبه 20 اردیبهشت 1402

شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئله حجاب

برنامه جهان آرا در پخش شنبه شب خود با دعوت از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به برنامه‌های این شورا در حوزه عفاف و حجاب پرداخته است.

0

به گزارش روابط عمومی شبکه افق، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه جهان آرا گفت: نقشه جامع علمی کشور باید مورد بازنگری قرار بگیرد زیرا در برخی مراکز دانشگاهی، رشته‌هایی تدریس می‌شود که نیازی به آنها نیست و در مقابل، کارهایی مورد نیاز است که رشته‌های مربوط به آنها وجود ندارد.

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی دستگاه اجرایی نیست، نهاد سیاستگذاری است و قرار نیست جای دیگر دستگاه‌ها را بگیرد. تفاوت این شورا با مجلس این است که شورا سیاستگذاری می‌کند و مجلس، قانونگذاری و کار هیچ کدام با هم موازی نیست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: رئیس جمهور قبلی، خیلی از مباحث شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ نمی‌کرد و ترک فعل داشت. او بعضی جلسات را اصلا طبق قانون تشکیل نمی‌داد؛ بعضی مصوبات شورای قبلی، توسط دولت فعلی ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: اگر سند حوزه هوا - فضا، زیست فناوری و سند جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته نمی‌شدند، این همه پیشرفت در این زمینه‌ها نمی‌داشتیم. هر جا شورای عالی، راهبردها را خوب نوشته و راهبری هم کرده، به نتیجه رسیده، هر جا راهبری در پی راهبردها نبوده، نتیجه مطلوب به دست نیامده است.

خسروپناه خاطرنشان کرد: مصوبات مختلفی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت‌های مختلف و درباره حجاب و عفاف نوشته و توسط روسای جمهور امضا شده، در واقع خلأ راهبردی در این زمینه نداریم. در عین حال نقش راهبری شورا در اجرای این سیاست‌ها کمرنگ بوده و این نقد به شورا وارد است. شورای عالی فرهنگی راهبری اجرای راهبردهای عفاف و حجاب را به وزارت کشور سپرده در حقیقت وزارت کشور فقط نباید به نیروی انتظامی بگوید چکار کند، بلکه در همه مقولات باید وارد عمل شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: در دو جلسه پشت سر هم شورا، هشت دستگاه فرهنگی کشور گزارش عملکرد خود در حوزه عفاف و حجاب را به سران سه قوه ارائه کردند و قرار شد بقیه نهادها هم همین کار را انجام دهند. در تعطیلات نوروز، تذکر نسبت به رعایت عفاف و حجاب با رعایت تمام موارد تکریم مردم صورت گرفت و اگر ویدئوهایی خلاف عرف از جایی منتشر شده، آن مراکز مجوزی نداشته‌اند. دستگاه‌های اجرایی در این دولت، برای اجرای سیاست‌های عفاف و حجاب جدی هستند ولی واقعیت این است که کلیپ یک اتفاق، دست به دست می‌شود و همه فکر می‌کنند این موارد زیاد است.

وی در ادامه گفت: وضعیت عفاف و حجاب نه اینکه بهتر شده باشد، ولی بدتر هم نشده و این را هم باید در نظر داشت که سال‌ها، اقدام جدی در این زمینه صورت نگرفته بود چون دولتی سر کار بود که این مسئله را باور نداشت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد مقوله vod ها تاکید کرد: به دنبال تصمیم‌گیری در این زمینه هستیم که دستگاه نظارت‌کننده بر VOD ها مشخص شود. بعضی فیلم‌های شبکه نمایش خانگی، تحکیم خانواده را هدف قرار داده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: خیلی از معترضان به مصوبه اخیر شورای عالی راجع به تاثیر معدل در قبولی دانشگاه، باندهای کنکور هستند. در بسیاری از کشورها کنکور وجود ندارد و بر اساس معدل، در دانشگاه‌ها قبول می‌شوند در حالیکه در ایران، دانش‌آموزان از دوم دبیرستان به دنبال تست‌زنی هستند نه یادگیری. هر تصمیمی اتخاذ شود، ایراداتی و حرف و حدیث‌هایی دارد؛ نباید به خاطر فساد بالقوه‌ای که ممکن است شکل بگیرد، فساد بالفعل را رها کنیم. سازمان سنجش باید نظام‌مند شود زیرا نیاز به تشکیلات مقتدری بیرون از آموزش و پرورش داریم مثل سازمان استاندارد.

خسروپناه در پایان گفت: اگر سازمان برنامه و بودجه، به اندازه یک دوز واکسن کرونا برای عفاف و حجاب بودجه اختصاص دهد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. برنامه عملیاتی از سوی دستگاه‌ها و تشکل‌های مردمی وجود دارد، مسئولان هم واقعا اراده کار دارند ضمن اینکه اصالت خانواده ایرانی، با فرهنگ برهنگی مخالف است و ایرانیان به شدت با این مسئله تضاد دارند.

آخرین اخبار

عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها