مشاهده خبر

پنج شنبه 11 خرداد 1402
360 درجه

از مسیریاب تا دشمن‌یاب با استفاده از اینترنت اشیاء

برنامه 360 درجه روز گذشته با موضوع اینترنت اشیا روی آنتن شبکه افق سیما رفت.

1

در بخش نخست برنامه، مجری درباره چگونگی پیدایش این فناوری صحبت کرد؛ اینکه ایده اولیه اینترنت اشیاء به سال 1982 برمی گردد که در آن سال تعدادی از دانشجویان دانشگاه کارنگی ملون موفق شدند دستگاه خودکار فروش نوشابه را به آرپانت متصل کنند تا از طریق آن بتوانند تعداد شیشه‌های فروش رفته و میزان خنکی و گرمی آنها را چک کنند.

آرپانت اولین شبکه سویچینگ بسته‌های اطلاعات در دنیا بود و بعدها تبدیل به اینترنت معروف شد.

کاربرد فناوری اینترنت اشیاء خیلی وسیع‌تر از چیزی است که برخی از آن اطلاع دارند، بخش پزشکی بیشترین بهره را از این تکنولوژی برده است، در برخی از کشورها برای بررسی وضعیت بیمار از راه دور، از تجهیزات و حسگرهای هوشمند استفاده می‌کنند.

این حسگرها وضعیت جسمی فرد بیمار، مثل فشار خون، ضربان قلب و برخی فاکتورهای خون را بررسی کرده و به پرستار گزارش می‌دهد تا در صورت بروز هر نوع مشکلی، به سرعت متوجه تغییر وضعیت بیمار شوند.

در سیستم حمل و نقل نیز حضور اینترنت اشیاء پر رنگ است، برنامه‌های مسیریاب از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین برنامه‌های اینترنت اشیاء هستند که عموم مردم از آنها استفاده می‌کنند.

سیستم‌های پارکینگ هوشمند، سیستم‌های الکترونیکی جمع‌آوری عوارض و سیستم‌های ایمنی جاده‌ای همگی با این فناوری کار می‌کنند.

اینترنت اشیا برای اولین بار در سیستم‌های اطلاعاتی آمریکا استفاده شد، تمام فناوری‌هایی که در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارد، اولین بار در سیستم‌های نظامی مورد استفاده قرار گرفته بودند.

سیستم «زاور هزار» یکی از نمونه‌های استفاده نظامی از اینترنت اشیاء است که با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی به کاربر این امکان را می‌دهد که تصاویر پشت دیوار یا زیر زمین را ببیند.

مهمترین نکه منفی  اینترنت اشیاء چالش امنیت آن است، هر جا اینترنت و شبکه اطلاعاتی باشد هکرها هم هستند که می‌توانند خسارات بسیار سنگینی را به سازمان‌ها و شرکت‌ها وارد کنند.

آخرین اخبار

لزوم بازنگری در اندیشه و شیوه‌های آموزش عالی فلسطینی‌ها؛ نماینده دنیای اسلام در جنگ تمدنی با غرب عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها