مشاهده خبر

پنج شنبه 8 تیر 1402
360 درجه

رباتی که جان اپراتورش را گرفت

چندی پیش رئیس بخش آزمایش و عملیات هوش مصنوعی ارتش آمریکا تایید کرد که نیروی هوایی کشورش شبیه سازی انجام داده که در آن به یک پهپاد مجهز به هوش مصنوعی مامویت داده بودند به یک دشمن فرضی حمله کند ولی این پهپاد در یک محاسبه عجیب و غریب تصمیم می‌گیرد اپراتور خودش را به قتل برساند.

0

برنامه 360درجه چهارشنبه با موضوع ربات از شبکه افق پخش شد.

خیلی از محققان معتقدند که مرحله بعدی تکامل زندگی انسان براساس سرعت پیشرفت فناوری، زندگی رباتیست. خیلی از فناوری های ایجاد شده، برای راحت تر کردن زندگی انسان بوده است و ربات نیز برای این منظور طراحی شده است.

واژه ربات، ریشه در واژه رباتنیک در زبان چک بر می گردد که به معنای برده است. نخستین بار نمایشنامه ای توسط نویسنده اهل چک به نام کارل چاپک در سال 1920 به نام کارخانه ربات سازی منتشر شد و برای اولین بار او از این واژه استفاده کرد. داستان این نمایشنامه درباره یک کارخانه ای بود که تصمیم می گیرد برای بدست آوردن پول بیشتر، ربات هایی شبیه به  انسان بسازد تا به جای برده ها برای آن کار کنند.

همچنین در طول تاریخ فیلم هایی درباره ربات ها و وجودشان در زندگی انسان ساخته شده است که فیلم عصر جدید چارلی چاپلین محصول سال 1936 تا فیلم های مجموعه نابودگر محصول سال 2019 از این نمونه ها است.

اما تعریف ربات از منظر متخصصان علوم رباتیک این است که ربات دستگاهی است که طراحی شده تا توانایی های جسمی، رفتار و حالات احساسی و عاطفی انسان را تقلید کرده و به انسان در انجام کارهایش کمک کند.

ربات ها را می توان در 5 دسته اصلی تقسیم بندی کرد. دسته اول ربات از پیش برنامه ریزی شده این ربات ها در محیط های کاملا کنترل شده و کارهای ساده و تک بعدی انجام می دهند. در صنعت خودروسازی این ربات ها بسیار مورد استفاده هستند. تا سال 2005 حدود 90 درصد ربات های موجود در دنیا از این نوع ربات ها بودند و تا به امروز حدودا 3 ملیون از این ربات در کارخانه های مختلف در حال کار هستند.

دسته دوم ربات ها، ربات های انسان نماست. همانطور که از اسم شان مشخص است از رفتارهای انسانی تقلید می کنند و مانند یک انسان رفتار می کنند.این ربات ها پیچیده هستند ولی تا به امروز ، گره از کار انسان باز نکرده اند.

ربات اطلس ساخته شرکت بوستن دینامیک و ربات صوفیا محصول شرکت هانسون رباتیک دو تا از شاخص ترین ربات های انسان نما هستند. ربات صوفیا مجهز به هوش مصنوعی است و میتواند زبان محاوره ای انسان را درک کند و خیلی صمیمی و راحت با انسان صحبت کند.

دسته سوم، ربات های مستقل یا خودمختار هسند که  ربات ها برای انجام کار نیازی به نظارت انسان ندارند. ربات های چمن زن، جاروبرقی رباتی و پهبادهای خودکار و پرسه زن و غیره.. از این دسته هستند.

دسته چهارم ربات های قابل کنترل از راه دور یا ربات نیمه مستقل، که بیشتر در جاهای غیر قابل دسترسی یا خطرناک اتفاده میشوند ربات های پیدا کردن نشتی لوله های نفتی و خنثی کردن بمب از این دسته هستند.

دسته پنجم ربات های افزودنی است که این رباط ها به شکلی طراحی شده اند که به بدن انسان اضافه می شوند و توانایی جدید را به کاربر اضافه کنند.

هوش مصنوعی علاوه بر اینکه دنیای انسان ها را زیر و رو کرده وارد دنیای ربات ها هم شده و ترکیب هوش مصنوعی و فناوری رباتیک باعث شده که دنیای اطراف ما زودتر از زمانی که فکرش را می کردیم شبیه دنیای فیلم های تخیلی شود.

خودروی خودران از جمله ربات هاییست که با هوش مصنوعی ترکیب شده و در کشورهای پیشرفته دیده می شوند. خودروی خودران طوری طراحی شده اند که مسیر حرکت، فاصله بین ماشین ها و محل عبور عابر پیاده را به راحتی تشخیص می دهند و مسافرشان را به سلامت به مقصد مورد نظر می رسانند.

اما این ترکیب دو فناوری گاهی مشکل ساز است و ممکن است به شکل دیگری عمل کند . چندی پیش رئیس بخش آزمایش و عملیات هوش مصنوعی ارتش آمریکا سرهنگ همیلتون، در اجلاس قابلیت های هوایی در لندن تایید کرد که نیروی هوایی آمریکا شبیه سازی انجام داده است که در آن به یک پهپپاد مجهز به هوش مصنوعی مامویت داده بودند که به یک دشمن فرضی حمله کند. این پهپاد در یک محاسبه عجیب و غریب تصمیم میگیرد که اپراتور خودش را به قتل برساند.

 

آخرین اخبار

لزوم بازنگری در اندیشه و شیوه‌های آموزش عالی فلسطینی‌ها؛ نماینده دنیای اسلام در جنگ تمدنی با غرب عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها