مشاهده خبر

جمعه 13 مرداد 1402

شبکه‌های اجتماعی و فشارهای روانی

استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی باعث ایجاد اختلالات روانی و آسیب رسیدن به جسم و حتی مرگ می شود. یکی از اولین اختلالات روانی که استفاده کنندگان شبکه های اجتماعی با آن رو به رو هستند، فشار روانی است.

0

برنامه 360 درجه چهارشنبه این هفته با موضوع شبکه های اجتماعی و سلامت از شبکه افق پخش شد.

در این برنامه به بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت جسم و روح پرداخته شد. استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی باعث ایجاد اختلالات روانی و آسیب رسیدن به جسم و حتی مرگ می شود. یکی از اولین اختلالات روانی که استفاده کنندگان شبکه های اجتماعی با آن رو به رو هستند، فشار روانی است. فشار روانی یا استرس، حالتیست که یک یا چند نیاز اساسی یک نفر تامین نمی شود یا آرامشش به هم می خورد در نتیجه فرد دچار فشار روانی می شود.

یکی از نیازهای اساسی فرد، احساس رضایت از خود است، کاربران در شبکه های اجتماعی روی قشنگ و زیبای زندگی خود را به نمایش میگذارند. در نتیجه فرد بدترین وضعیت خود را بهترین وضعیت دیگران مقایسه می کند و بنابراین رضایت از خود به شدت پایین می اید و فشار روانی برای فرد ایجاد می شود.

در سال 2014 یک نظرسنجی از کاربران 18 تا 70 ساله فیسبوک انجام شد که نتیجه آن این بود که هر چقدر مدت زمان استفاده و وابستگی فرد به شبکه های اجتماعی بالا می رود، فشار روانی فرد هم بالا می رود و شخص در زمینه های مختلف از کیفیت زندگی خود ناراضی و گله مند می شود.

یکی دیگر از پژوهش ها که در سال 2013 انجام شد، درباره خلق کردن، حفظ کردن و نگهداری انواع هویت های آنلاین در شبکه های اجتماعی بود این کارها زمانبر و طولانیست و مناسبات خودش را می خواهد در نتیجه شخص برای انجام این کار زمان زیادی صرف می کند، وقت کم می آورد و در آخر به چیزی که منتظرش است، نمی رسد. بنابراین احساس پوچی میکند و دچار پریشانی و استرس می شود.

اگر این موقعیت های استرس زا افزایش پیدا کند و مدام برای شخص ایجاد شود، به اضطراب تبدیل می شود ، اضطراب ترس و نگرانی مبهم و ناخوشایند است که دلیلش برای شخص مشخص نیست و استفاده از شبکه های اجتماعی تشدیدش می کند.

براساس نظرسنجی انجام شده از دانشجوهای دوره کارشناسی دانشکده های مختلف آمریکا، مشخص شد که بیشتر از یک سوم شرکت کننده ها گفتند که استفاده از شبکه های اجتماعی باعث شده است به دفعات احساس خشم و غم کنند و حتی نفس کشیدن برایشان سخت می شود.

بر همین اساس، پژوهشی در منطقه فلاندر بلژیک در سال 2018 نجام شد و در این پژهش 671 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه این پژوهش این بود که کسانی که از اینستگرام بیشتر استفاده می کنند؛ روحیه ضعیف تری دارند و افسردگی بیشتری دارند.

همچنین، آمریکا در پژوهشی 1787 جوان را مورد بررسی قرار داد و نتیجه این پژوهش این بود که کاربرانی که از 7 تا 11 شبکه اجتماعی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که حداقل از 2 شبکه استفاده می کنند، خیلی بیشتر در معرض افسردگی و اضطراب هستند.

شبکه های اجتماعی همچنین باعث نشخوار ذهنی می شوند و نوجوانانی که بیشتر اوقاتشان را در شبکه های اجتماعی سپری میکنند به دلیل تحقیر و تمسخر دیگران عزت نفسشان را از دست می دهند، دختران بیشتر از پسرها به دلیل عزت نفس، دچار آسیب های مختلف می شوند. یکی از بدترین ضربه های این شبکه طی 20 سال گذشته، افزایش خودکشی بین جوان ها و نوجوان ها مخصوصا در کشورهای توسعه یافته است.

اولین تاثیر منفی شبکه های اجتماعی و اینترنت بر نوجوانان این است که تحقیق کردن درمورد روش های خودکشی برای بچه ها راحت شده است. این شبکه ها یک سرفصل جدید درباره روش های خودکشی ایجاد کردند به نام خودکشی تقلیدی، یک آدم مشهور خودکشی می کند و اخبار منفی با سرعت نور در این شبکه ها منتشر می شود و نوجوان ها تمایل پیدا می کنند به تقلید از آن شخصیت مشهور، خودکشی کنند.

در سال 2017 پژوهشی انجام شد نتیجه این پژوهش این بود که در فاصله سال های 2010 تا 2014، 26 نفر از اشخاص مشهور در ژاپن اقدام به خودکشی کردند. در همان بازه زمانی یک میلیون توییت درباره خودکشی و تمایل به خودکشی منتشر شده است.

یکی دیگر از مشکلات زندگی مدرن، کم خوابی است. طی پژوهشی که در سال 2016 انجام شد ، مشخص شد که شبکه های اجتماعی از سه طریق نور محتوا و زمان روی کیفیت خواب تاثیر می گذارند.

آخرین اخبار

لزوم بازنگری در اندیشه و شیوه‌های آموزش عالی فلسطینی‌ها؛ نماینده دنیای اسلام در جنگ تمدنی با غرب عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها