مشاهده خبر

جمعه 27 مرداد 1402

بستن دهان رئیس جمهور در آمریکای مهد آزادی بیان!

برنامه 360 درجه چهارشنبه این هفته با موضوع تاثیر شبکه های اجتماعی بر وقایع سیاسی از شبکه افق پخش شد.

0

اینترنت در سال 1990 عمومی شد  و تا سال‌ها تولید محتوا در این رسانه عمومی مثل رادیو و تلوزیون در انحصار عده ای خاص بود. اما آرام آرام اینترنت تغییر کرد و انحصار را شکست.

ایمیل جز اولین چیزهایی بود که انحصار شرکت‌های پست را شکست و جای نامه‌نگاری را گرفت همچنین چت‌های صوتی و تصویری نیز انحصار شرکت های ارتباطی را شکستند.

وقتی که فضاهای بزرگی مثل لینکدین و توییتر و فیسبوک روی کار آمد وقت آن بود که انحصار شرکت های تلوزیونی و خبری نیز شکسته شود و مخاطب هایی که تا آن زمان فقط یک مخاطب بودند، الان دیگر همین مخاطب ها می توانند برای اطرافیان و حتی اشخاص دیگر کشورهای دنیا خبر و محتوا تولید کنند و در همان شبکه های اجتماعی منتشر کند.

شبکه های اجتماعی یک شکل جدیدی از دموکراسی و مردم سالاری را ایجاد کردند که هر کس در آن یک تریبون دارد. در این مردم سالاری جدید هر فردی با یک گوشی موبایل و یک نرم افزار ساده تدوین بتواند هر کسی را به چالش بکشد از هر مدیر و مسؤلی مطالبه کند و اگر خطایی از مسؤلین دید را به دیگران بگوید و افشاگری کند.

در این جهان جدید سیاستمداران می توانند در کم ترین هزینه و کم ترین زمان نظراتشان را به تک تک افراد جامعه منتقل کنند و نظرشان را به خود جلب کنند و قانعشان کنند که در انتخابات ها به آن ها رای بدهند.

شبکه های اجتماعی برای سیاستمدارها معجزه قرن هستند و برای استفاده کردن از فرصت هایش، تهدیدهایش را به جان بخرند. چون فایده اش از ضررش بسیار بیشتر است به همین دلیل امروزه هر سیاستمدار موفقی کنار خود حتما یک تیم رسانه ای حرفه ای دارد که به او مشاوره بدهد. چه چیزی بگوید و چه چیزی نگوید و جگونه برخورد کند و لباس بپوشد و غیره.

این روزها یکی از مهمترین مؤلفه های محبوبیت یک چهره سیاسی، فعالیت او در شبکه های مجازی است. این شکل جدید از مردم سالاری تاثیری بر زیست سیاسی دارد یکی از این تاثیرات آن شکستن انحصار است در مردم‌سالاری مبتنی بر شبکه های اجتماعی دیگر یک گروه خاص نمیتواند خبر و محتوا تولید بکند و سلیقه خود را به مخاطب تحمیل کند.

مرکز تحقیقات پیو در سال 2019 گزارشی داد که بر اساس از هر 5 آمریکایی فقط یک نفر از آنها اخبار را از شبکه های اجتماعی پیگیری میکند و دیگر افراد اخبار را از رسانه های ملی پیگیری می کنند.

یکی دیگر از تاثیرات شبکه های اجتماعی، سریعتر کردن تحولات سیاسی است. طی 30-40 سال گذشته رهبران سیاسی باید سال‌ها نظریه پردازی می کردند و نظریه هایشان را آرام آرام به جامعه هدف خود می رساندند تا اگر شانس بیاورند انقلابی را رقم بزنند.

اما این روزها برای رقم زدن یک انقلاب فقط کافیست که یک تراژدی در گوشه ای اتفاق بیافتد و یک نفر با تلفن از آن فیلم بگیرد و باقی کار با شبکه های اجتماعیست. این شبکه ها قدرتی دارند که با یک عکس یا یک فیلم کوتاه در عرض کمتر از یک هفته، یک انقلاب یا اعتراض سراسری را راه بیاندازند و چند میلیون نفر را به خیابان ها بکشند.

در جهان شبکه های اجتماعی آسمان همه جای دنیا یک رنگ است و این شبکه ها می توانند به هر تحول سیاسی، اعتراض سراسری و اغتشاشی در جهان جهت بدهند. یکی از دلایلی که دولت آمریکا فضای اینترنت را آزاد گذاشته و مثلا به همه شبکه‌های اجتماعی آزادی بیان می‌دهد این است که 100 سال زمان گذاشته و میلیون‌ها دلار هزینه کرده است تا ارزش‌های آمریکایی را با انواع فیلم و عکس و انیمیشن و غیره در مغز آمریکایی‌ها و غیر آمریکایی‌ها نفوذ بدهد.

ولی در این آمریکای مدعی آزادی بیان، اگر متوجه شوند که این شبکه‌ها خطر آفرین شده‌اند، به راحتی آن را می‌بندند. در سال 2021 طرفداران ترامپ در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری به ساختمان کنگره حمله کردند و چند ساعتی آن را اشغال کردند همزمان با حمله طرفداران ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در توییتر، توییت‌هایی را برای حمایت و تشویق این طرفداران منتشر می‌کرد، همین توییتر وقتی دید که قلب دموکراسی دنیا در خطر است به مدت 12 ساعت حساب رئیس جمهور را بست و بعضی از توییت‌هایش را حذف کرد. بنابراین حاکمیت آمریکا برای حفظ منافع خود، حتی آزادی بیان رئیس جمهورش را می‌گیرد چه برسد به مردم عادی!

آخرین اخبار

لزوم بازنگری در اندیشه و شیوه‌های آموزش عالی فلسطینی‌ها؛ نماینده دنیای اسلام در جنگ تمدنی با غرب عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها