مشاهده خبر

جمعه 24 شهریور 1402

درمان دردهای عضلانی با طب سنتی

یک متخصص طب سنتی گفت: عضلاتی در برخی نقاط از بدن وجود دارد که خفته هستند و منتظر یک هشدار مانده‌اند مانند استرس حاد که شایع‌ترین علت است و بیمار با یک شک حاد دچار دردهای شدید کمر می‌شود.

0

برنامه انارستان با موضوع دردهای عضلانی با حضور دکتر معصومه صرافان، پزشک و متخصص طب سنتی روز چهارشنبه از شبکه افق پخش شد.

وی گفت: معمولا فردی که سبک زندگی درست دارد، خواب درستی دارد، ورزش مناسب انجام می‌دهد و نمی‌گذارد عضلات او ضعیف شود، مشکل خاصی وجود ندارد اما فردی به هر دلیلی سبک زندگی نامناسبی دارد، ساعت‌ها به صورت مداوم پشت سیستم کامپیوتر است، بیشترین فشار را در مهره‌های تحتانی کمری است که فشار بسیار زیادی است و عضلات این منطقه دچار عدم تعادل می‌شوند و فشارهای عدیده این ناحیه باعث می‌شود، ضعیف شوند.

وی افزود: عضلاتی در برخی نقاط از بدن وجود دارد که خفته هستند و منتظر یک هشدار هستند مانند استرس حاد که شایع‌ترین علت است و بیمار با یک شک حاد دچار دردهای شدید کمر می‌شود. بسیاری از دردهای که داریم اصلا مربوط به آن ناحیه نیست و ممکن است مشکل از جایی دیگر باشد. برای مثال ممکن است درد در ناحیه زانو، مربوط به کمر باشد. خیلی از مواقع دردها ناشی از نواحی دیگر است. همین موضوع برای دردهای مفصلی یا مچ دست هم ممکن است، باشد.

این پزشک متخصص طب سنتی گفت: تصور کنید یک شاخه عصبی مثلا عصب سیاتیک از ناحیه ستون فقرات خارج می‌شود، بعضی مواقع ممکن است همین ناحیه مشکل داشته باشد اما در 85 درصد مواقع مشکل از اینجا نیست و مشکل بیرون از ستون فقرات است که به علت فشارهای طولانی این عوامل ایجاد می‌شود. عصب بسته به اینکه از بالا یا پایین دچار درگیری شود، دردهای متفاوتی دارند.

وی اضافه کرد: یکی از جذابیت‌هایی که طب سنتی دارد، راه‌کارهایی است که برای کاهش درد در این طب وجود دارد. دیدی که طب سنتی به انسان دارد، کلی است. درد را در تمام بدن بررسی می‌کند و یک مزاج شناسی می‌کند و سپس اقدام به درمان می‌کند.

صرافان گفت: یک سری دردهای عضلانی با طب سنتی درمان نمی‌شود. تصادفات شدید، سقوط شدید، مریض‌هایی که با تب و التهاب مفصلی شدیدی توسط پزشکان طب سنتی درمان نمی‌شود.

وی گفت: یک خبر یا اتفاق بد می‌تواند عضلات خفته اسپاستی در کتف دچار سر درد می‌شود زیرا محل اتصال آن به پس جمجمه است و کمبود خون یا اکسیژن در این ناحیه ایجاد درد می‌کند. خیلی از کسانی که ساعت‌ها پشت سیستم می‌نشینند یا دندان پزشکان از این دردها بسیار مواجه می‌شوند اما نکته‌ای که وجود دارد این است که خیلی از این دردها توسط طب سنتی به راحتی قابل درمان است و مشکل خاصی وجود ندارد.

این پزشک طب سنتی گفت: برخی از افراد هستند که فرد شب خوابیده و صبح بلند شده و کتف درد یا سردرد گرفته است. این دردها جزء دردهایی است که دچار دردهای عضلات است و چون متصل به گردن و ناحیه سر متصل می‌شود، ایجاد سر درد است. گرما یا سرمای ناگهانی این عارضه را ممکن است ایجاد کند. بلند کردن بار زیاد نیز باعث چنین دردهایی می‌شود. فرد ممکن است سُر خورده یا افتاده است یکی از علل دیگه ایجاد اسپاسم‌های گردن و کتف است. بسته به این که بدن در چه وضعیتی قرار بگیرد، می‌تواند واکنش نشان دهد و دچار اسپاسم‌های مختلف شود.

وی افزود: هر فردی که دچار درد می‌شود، اولین کاری که برای او انجام می‌شود، مزاج شناسی و شناخت مزاج اکتسابی است. در مزاج اکتسابی باید حتما این مزاج اصلاح شود زیرا سوء مزاج ایجاد شده است بنابراین باید با اصلاح سبک زندگی این سوء مزاج برطرف شود. معمولا در دردها توصیه این است که سوء مزاج سرد برطرف شود اگرچه که سوء مزاج گرم نیز وجود دارد اما در اصلاح سوء مزاج سرد، نخوردن لبنیات و غذاهای سرد توصیه می‌شود. نکته بعدی بررسی عارضه‌های نفسانی است. ما دیدیم که اگر همه کارها و تدابیر طبی را برای بیمار انجام دهیم اما کنترل اعراض نفسانی را نداشته باشیم، این درمان هیج تاثیری بر او نخواهد داشت. استرس یکی از همین اعراض نفسانی است که می‌تواند بر بیمار به شدت اثر بگذارد.

آخرین اخبار

پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها