مشاهده خبر

شنبه 25 شهریور 1402

تدبیر رهبری محاسبه طراحان اغتشاش را بر هم زد

یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: طراحان اغتشاش چند مساله را مدنظر قرار ندادند، نخست آنها از نظر ایدئولوژیک و گفتار با جامعه ایران فاصله داشتند، دوما عمق اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را نفهمیده بودند و سوما نقش مهم رهبر را اشتباه محاسبه کرده بودند. چیزی که آنها را شکست داد، مجموعه تدابیر، درایت و ذکات رهبر بود.

0

برنامه وارونگی با موضوعات اجتماعی و فرهنگی و با هدف پاسخگویی به شبهات مطرح شده، روز شنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش شبهه به موضوع سرگذشت اپوزسیون با حضور سعید آجرلو، کارشناس سیاسی، پرداخته شد.

وی گفت: در یک سال گذشته در سطح اپوزیسیون شاهد فروپاشی و از هم گسستگی و احساس شکست در این اپوزیسیون هستیم. در سطح دولت های غربی محاسابات اشتباه در مورد ایران و حاکمیت و تدابیر و در سطح جامعه نوعی تفاوت  وتغییر ادراک آنها نسبت به طرف خارجی مواجه هستیم. این ویژگی ها جزو ویژگی های یکسال گذشته است.

آجرلو افزود: در پایان شهریور 1401 با یک پروژه پیچیده و چند رسانه ای امنیتی، سیاسی و اجتماعی با هدف براندازی مواجه بودیم. به یقین هدف اصلی برخی از سرویس های منطقه ای، سرویس های غربی و دولت های غربی، ایالات متحده چیزی جز تضعیف ایران و براندازی حکومت ایران و ویرانی نبوده است.

این پروژه ای که در نیمه دوم سال 1401 تا پایان سال تداوم داشت، ابعاد مختلفی داشت مهمترین ویژگی آن، تروریسم رسانه ای بود و با شبه رسانه هایی موجهه شدیم که به رادیکالیسم، خشونت و ویرانی طلبی تشویق می کردند. نمونه بارز آن تلوزیون اینترنشال بود. با هدف القای احساس فروپاشی و چیزی که خودشان اذعان می کردند انقلاب سریع با تعاریفی که ساخته بودند واین حس را حتی توانستند به بخشی از سلبریتی ها و نخبه ها القا کنند.

این کارشناس سیاسی گفت: دو هفته اول فوت مهسا امینی، در سطح بالای حاکمیت و جامعه همدلی به وجود آمد. اما این فقط فاز اول بود. این شبهه رسانه ها موضوع گشت ارشاد و حجاب را از جایی به بعد به موضوع امنتی تبدیل کردند. در این اغتشاشات و این جنگ رسانه ای به دنبال چند مساله بودند.

مساله اول این موضوع تغییر محاسابات و  تغییر ادراک جامعه بود با این توهم که فروپاشی وبراندازی نزدیک است، مساله دوم، تروریسم خیابانی که در راستای تروریسم رسانه ای قرار گرفته بود. مساله سوم این ماجرا، منزوی کردن ایران در صحنه بین المللی بود از طرق مختلف و حتی درخواست اخراج سفرای ایران. مساله چهارم، ائتلاف اپوزسیون بود. هدف وحدت بخشیدن به طیف های مختلف تجزیه طلب ها، سلطنت طلبها، شبه جمهوری خواهان و سلبریتی هایی مثل علینژاد و امثالهم ایجاد بود.  مساله پنجم ایجاد و گسترده کردن شکاف بین حاکمیت و ملت و شکاف بین ملت و جامعه.

وی ادامه داد: یک سال بعد از شهرویور 1401 ، ابتکار عمل جمهوری اسلامی بسیار در اشکال مختلف باعث فروپاشی توهم انقلاب و فروپاشی این اپوزیسیون شد. آنها اصل قضیه را بر یک نوع براندازی نرم و ذهنی قرار دادند و ذهن مخاطب را تسخیر کردند. اما جمهوری اسلامی و رهبر با اتخاذ تدابیر درست این آرزو را برای آنها محال کرد.

وی تاکید کرد: موضوع حجاب و پوشش، یک موضوع فرهنگی و اجتماعی است و با امنیتی و سیسی ساختن آن، تصور می کردند که اقتصاد ایران فرو می پاشد و ابر تورم و اعتصاب باعث مختل شدن سازمان های اداری و کاهش شدید ارزش پول ملی شود.  اما طبق افکار سنجی خیلی معتبر نشان میدهد که در مرداد 1402 ادراک مردم از اقتصاد آینده نسبت به اردیبهشت 1402 خیلی بهتر شد.

اقتصاد ایران تقریبا نسبت به سال گذشته وضعیت باثبات تری دارد. عفو سراسری که رهبری اعلام کرد کاملا محاسباتشان را به هم زد. همینطور پیشرفت در سیاست خارجی کاملا برعکس چیزی که میخواستند اتفاق افتاد. آنها میخواستند که ما را منزوی کنند .امروز آمریکا و اروپا ما را برای دور جدید مذاکرات برجام دعوت کرد، تبادل زندانیان، آزاد سازی پول بلوکه شده، عضویت ایران در شانگهای و بریکس و تفاهم پکن با دولت سعودی اینها کابوس طراحان اغتشاش بود.

آجرلو گفت: طراحان اغتشاش چند مساله را مدنظر قرار ندادند، نخست آنها از نظر ایدئولوژیک و گفتار با جامعه ایران فاصله داشتند، دوما عمق اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را نفهمیده بودند و سوما نقش مهم رهبر را اشتباه محاسبه کرده بودند. چیزی که آنها را شکست داد، مجموعه تدابیر، درایت و ذکات رهبر بود.

مجموعه تدابیر رهبری این بود که از روز اول مراقبت کردند که تقابل بین دولت حاکمیت و جامعه ایجاد نشود همینطور تقابل بین جامعه اتفاق نیافتد و تلاش کردند مشخص کنند که مساله اصلی دشمن باشد نه طیف های مختلف اجتماعی  

این کارشناس سیاسی گفت: شورای همبستگی اساسا از یک تراژدی به یک کمدی تبدیل شد و نماد این کمدی رضا پهلوی است. رویای رسیدن به وحدت به کابوس فروپاشی تبدیل شد. این شورا قبل از ینکه حتی به دو ماه برسد، از هم پاشید. دلیل اصلی این فروپاشی و چالش اصلی این ائتلاف  طیف سلطنت طلب ها بود. سلطنت طلبها به شدت انحصار طلب هستند. علاوه بر آن این ها نمایندگی اجتماعی ندارند، درگیر انحصارهای گروهی هستند و از طرف جامعه جدی گرفته نمی شوند.

وی افزود: دیگر ضعف های این اپوزیسیون، تلقی نادرست از جامعه؛ از جهموری اسلامی، معادلات جهانی و نداشتن هیچگونه برنامه سازنده بود علاوه بر این این شخصیت ها اصلا شخصیت های مبارز سیاسی نبودند و نیستند وشغلشان مقطعی است.  مساله مهم نسبت این گروه با دولت های غربی است . غرب هدفش این بود که اگر واقعا از این جماعت اپزسیون کاری برآید، حمایت کند و البته تمام حمایتش را از آنها کرد. اما دولت های غربی متوجه شدند که محاسباتشان نادرست است.

آجرلو خاطرنشان کرد: گفتار سلطنت طلبها یک گفتار واپس گرا و عقب مانده و بدون توجه به مقتضیات زمان است و بازتولید این گفتار در ایران امروز با ویژگی های که دارد؛ ناممکن و غیر واقعی و کاملا غیر مرتبط با واقعیت های جامعه است. اساسا در حوزه سازندگی و آینده هیچ حرفی برای گفتن از سمت سلطنت طلبها نمیبینیم.

رضا پهلوی ابزار دست سرویس های غربی و الان ابزار دست صهیونیستیها است. یک طیفی از سلطنت طلب ها هم وجود دارند که عمدتا در فرشگرد قرار دارند و حمایت امنیتی ثابتی دارند. به شدت انحصار طلب هستند و می خواستند بقیه اپوزیسیون را حذف کنند و خودشان را جریان اصلی این اپوزیسیون معرفی کردند.

اما اتفاقی که باعث شد خاندان پهلوی دچار فروپاشی شوند مساله اقتصادی و اجتماعی بود که بعد منجر به به فروپاشی سیاسی شد؛ وقتی سه ساخت ایدئولوژیک، اقتصادی و سیاسی بهم ریخت، انقلاب اتفاق افتاد.

آخرین اخبار

پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها