مشاهده خبر

سه شنبه 4 مهر 1402

تعدد مراکز تصمیم‌گیری و سردرگمی در سیاست‌گذاری علمی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: یکی از مسائل اصلی ما در حوزه علم و فناوری، لایه حکمرانی و سیاست‌گذاری است اما هنوز این موضوع در کشور حل نشده است و ما سه شورای تخصصی عالی داریم که هر سه در حوزه سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش خبرهای خوب 24 ساعت گذشته این برنامه به این خبرها پرداخته شد: نرخ رشد اقتصادی بهار به 7.9 درصد، رفع تنش آبی در 42 شهر خراسان رضوی، اختصاص 2 کشتی به مازندران برای صادرات کالا، کمک 24 میلیارد تومانی حامیان زنجانی به ایتام

در بخش بعدی این برنامه به موضوع مرجعیت علمی کشور و با حضور حسین حیرانی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: پیشرفت کمی، لازمه رسیدن به مرجعیت علمی است اما کافی نیست و از منظر شاخص‌های کیفی هنوز با آنچه که باید، فاصله داریم. رسیدن به مرجعیت علمی باید در کشور اولویت‌بندی شود تا بدانیم که در چه حوزه‌هایی می‌خواهیم به مرجعیت علمی برسیم و همچنین باید میان مرجعیت علمی و مرجعیت فناوری، تفاوت قائل شد.

حیرانی افزود: ممکن است در بعضی از حوزه‌ها نیاز به نظریه پردازی داریم اما در برخی حوزه‌ها نیاز داریم که پاسخگوی مسائل در حوزه صنعت باشیم.

وی گفت: یکی از مسائل اصلی ما در حوزه علم و فناوری، لایه حکمرانی و سیاست‌گذاری است اما هنوز این موضوع در کشور حل نشده است و ما سه شورای تخصصی عالی داریم که هر سه در حوزه سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: یکی دیگر از مشکلات عدم تفکیک سطوح تصمیم‌گیری است که چون مشخص نشده است، موازی کاری زیاد اتفاق می‌افتد و نظامی برای رتبه‌بندی علم و فناوری وجود ندارد.

وی گفت: ما به یک نظام داوری در حوزه علم و فناوری نیاز داشتیم که دانشجو و اساتید را رتبه‌بندی کند و چون نظام داوری متقن و قابل اعتمادی نداشتیم، به نظام داوری بین‌الملل مثلا چاپ مقاله ای اس ای موکول کرده‌ایم و این کار اصلا به درد صنعت اصلا نمی‌خورد.

وی گفت: در یک سری از حوزه‌های علم و فناوری باید به دنبال حرکات تحولی باشیم. حرکات تحولی به این معنا است که یک سری مسیرهای گذشته را رها کنیم و مسیر را تغییر دهیم. برای مثال پیوند حوزه آموزش با اشتغال است که باید به این سمت حرکت کنیم.

در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه نیز به موضوع ترویج مکتب شهادت با یادواره‌های شهدا و با حضور مجتبی امیری، دبیر مجمع فعالان مردمی یادواره‌ها و محافل شهدا به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: ما طی این سال‌ها، سالانه بالغ بر 50 هزار یادواره شهدا در سراسر کشور برگزار می‌شود که عمده این یادواره‌ها به صورت مردمی انجام می‌شود. یادواره‌های شهدا همواره مردمی بوده است اما اکنون مقداری سازماندهی پیدا کرده است اما به این معنی نیست که یادواره‌ها متولی دولتی پیدا کرده و همچنان مردمی است.

آخرین اخبار

لزوم بازنگری در اندیشه و شیوه‌های آموزش عالی فلسطینی‌ها؛ نماینده دنیای اسلام در جنگ تمدنی با غرب عدم تایید ۲۹ نماینده کنونی مجلس برای دور بعد چرا آمریکا تا آخر پای اسرائیل ایستاده است؟ معرفی مستندهای آدینه هفته شبکه افق حمایت از فلسطین نماد روشن‌فکری در جهان است مصرف نامتعارف گاز در بخش تجاری بررسی جنایات زیست محیطی اسرائیل در غزه تخلف حداکثری از اجرای قانون و سکوت قوه قضائیه! روایتی از حیدریه همدان در سومین قسمت «سرداران روستا» پاسخ به ابهامات و شایعات در مورد جنگ غزه پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق آیا طرح گردشگری آشوراده به محیط زیست آسیب می‌زند؟ ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ ضدگلوله با شبکه افق پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها